Гьоков: Доказахме, че можем да отстояваме най-доброто, за да се живее в България  до  достойни старини

18.03.2023 г.

В гурковското село Паничерево водачът  на „БСП за България“ Георги Гьоков представи листата и предизборната платформа на коалицията пред избиратели. Те благодариха на Гьоков за нарасналите пенсии и за необходимата и последователна социална политика, която води БСП. Изразиха удовлетворението си, че в листата има много млади и активни хора – експерти с различни професии. Най-радостен бе  рожденикът Иван Попов, дългогодишен учител в община Гурково, който получи за  90-ия рожден ден подаръци, много поздравления и пожела успех на листата.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Велина Атанасова, Сашо Лозанов и Неделин Матев, които представиха своите послания за 49 НС. „Срещаме подкрепа за това, което направихме в правителството, въпреки че не е задоволително на фона на днешните цени и инфлация. Млади хората споделят, че са признателни за безплатните детски градини и ясли, за майчинството, което стана на 710лв., работници са ни благодарили за минималната работна заплата. Изплатихме на над 260 хил. домакинства целева помощ за отопление, увеличихме детските надбавки, парите за поддръжка на хората с увреждания с над 280 млн. лв. и вдигнахме средствата за предоставяне на лична помощ с 223,5 млн. лв. Припомням  това, защото изцяло е наша инициативата и знаем какво ни е коствало да защитим  необходимото за възрастните и младите, за социалната грижа за българите, а днес чуваме как други партии  развяват посланията ни и се хвалят с нашата политика“, заяви  бившият социален министър. Георги Гьоков подчерта, че „БСП обещава, но и изпълнява своите приоритети, когато е във властта, но и в парламента доказахме, че можем да отстояваме най-доброто за да се живее в България до достойни старини. В 48 НС се преборихме и за увеличението на минималната работна заплата. Ще продължим  да защитаваме исканията на българите.“

„Ще въведем таван на цените на основните хранителни стоки, за да се нормализира пазарът, ще създадем програма за компенсации за цената на газ, вода и парно, ще освободим от данък стартиращи компании, ще направим необлагаем минимум в размер прага на бедност, като първа стъпка към прогресивно подоходно облагане и без данък ще са  доходите от труд  на младите до  26 години. Предлагаме преизчисляване на пенсиите към 2021г.“, заявиха кандидатите за народни представители и призоваха да се гласува с номер 1 в бюлетината на 2 април.